Mount Kenya

Nu har vi klarat av vår största strapats sedan vi kom hit, den saken är klar!! Under fem dagar, med start förra torsdagen, vandrade, klättrade, tältade, frös, svettades och svor vi för att ta oss till toppen av Lenana, nästan 5000 m över havet. Med oss hade vi fem guider som hjälpte oss med allt från morgongymnastik till att förmå oss att dricka en vedervärdig saltlösning för slippa höjdsjuka (funkade sådär). Men landskapet var fantastiskt: först regnskog sedan långa svepande hedsluttningar och så småningom dalar med smått surrealistiska växter. Och så, näst sista morgonen från kl 03.00, de sista tre kilometrarna brant uppför i totalt mörker! Rullgrus som dammade och fick dig att tappa fotfästet, folk som blev illamående men hela tiden ett otroligt jävlaranamma som faktiskt gjorde att alla 67 tog sig hela vägen upp till toppen, helt fantastiskt!!!
Men frågan är om inte de riktiga hjältarna var bärarna, som förutom att bära det mesta av vår packning, dessutom bar sin egen plus mat, pallar och tält. Det var med en kluven känsla vi såg dem sätta av i hög fart med alla sakerna på ryggen.....Här försvinner vår packning i hög fart....
Nätterna var KALLA!!!

 

Högsta toppen, Batian 5200 m, kräver teknisk klättring.Näst sista dalen med målet för dagen, vårt lilla läger, redan uppsatt..

200 m till toppen och solen håller just på att gå upp.30 m till toppen!0 m till toppen!!!!!!!!!!!...men 3 km´s promenad och 700 m´s höjdskillnad tillbaks till tälten... och sedan ytterligare 16 km till nästa läger..Kökstältet. Här gjordes mat till 70 personer tre gånger om dagen!

Kommentarer
Postat av: mats

Hej

Jag vet hur det känns vad det likt vandringen ner i Grand Canyon?

Skönt att se att ni verkar ha det bra

Här är allt bra men kall

Take care Mast

2012-02-10 @ 17:59:56
Postat av: Challe

Oj, vilken utmaning! Blev faktiskt lite rörd av bilderna. Fantastiskt!

Kram kram

2012-02-15 @ 17:08:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0