Luciahälsning.

från svenska ambassadörens residens!
 

David och Goliat

Ofta försöker matatusarna sig på de mest halsbrytande manövrar för att vinna lite tid. Nya trafiklagar försöker sätta stopp för det och om man tex tar en genväg inom en bensinmack riskerar man numera tre månader i fängelse! I det här fallet slutade det i alla fall med att David fick ge sig till priset av en spräckt strålkastare...
 

Hej!!

 

Motsatser?

Nord möter Syd. Nairobi och Tromsö. Kyla vs värme. Mack mot Tusker. Renar och Elefanter. Norge möter Kenya. Här på vårt bord!!! Tack Clara!!

 
 

Julmarknad

var det idag på Ngong Race Course. Det var väl inte helt lätt att få den rätta julkänslan....
 
 
 
 
 

Julstämning på Junction.....?


Punka

reparerar man på följande sätt: av med hjulet, kräng av däcket från fälgen (utan maskiner), skrapa insidan med en gammal kapskiva, sätt på solution, sätt eld på solutionen, vänta länge, släck, sätt dit lappen, montera, klart!! Priset? Betala vad du vill.... (det blev 24 kr).
 
 
 
 

Tinas Bushcamp

var vi bjudna till nu i helgen. Eftersom det var matatustrejk var det lite oklart om vi skulle kunna ta oss ut ur Nairobi, men det gick bra. Tinas camp ligger några mil söderut, på kanten mot Rift Valley. Att kalla det bushcamp är ingen överdrift, den ligger verkligen avskilt, vägen dit är knappt farbar och maten lagas och äts ute i det fria. Vi fick en fin kväll med en vacker solnedgång, en blåsig natt då vi trodde tältet skulle lyfta, och dagen efter bjöd på en vacker men brant vandring upp mot en vulkan och sedan avslutades vistelsen med en brunch i bästa Fellinistil under ett träd. Det är mycket man hinner med på ett dygn ibland!!
 
 Bush-Tina herself
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0