Restaurangbesök

är vi inte så bra på. Igår hade vi bokat ett bord på det som skall vara Nairobis bästa indiska restaurang. Väl ute på gatorna inser vi att det kommer att ta oss minst en och en halv timme att köra de fem kilometrarna dit. Då hittade vi ”Restaurant Katharzi”(?) och bestämde oss för att ändra planerna. Menyn var spännande, miljön lite udda men maten mycket god!


Sjukhusbesök

Har vi blivit ganska bra på. Senaste veckan har vi besökt två inrättningar men standarden är utmärkt och väntetiderna är nog inte längre än hemma i Sverige.
”Höstlov”

hade vi för två veckor sedan. Hela skolan åkte till Mombasa eftersom den första delen av veckan var en vanlig skolvecka och vi var med som lärare.


Tågresan var underbar, det började med ett ösregn i Nairobi och eftersom alla fönsterna inte gick att stänga flöt snart vattnet i den smala korridoren. Men servicen var utmärkt, man fick sin sovplats bäddad och i restaurangvagnen fick förstaklasspassagerarna sin middag serverad. På morgonen serverades vi alla kaffe, te, juice, toast, korv, ägg och baked beans.

Inledningsvis var vi norr om Mombasa, vädret var sådär men man kunde roa sig med att gå en sväng ut till korallrevet (tidvattnet är rejält här!) och slänga käft med ”beachboysen” som erbjöd sig fixa allt från onämnbara tjänster till båtturer.
På onsdagen började lovet för vår del. Vi hade hyrt en stuga vid Diani Beach, på södersidan om staden. Stugan var fantastiskt fin med danskswahilisk design(?). Priset var drygt 400 kr/natt men då ingick kocken! Förutom att Anna åkte på en rejäl feberomgång var dagarna mycket behagliga. När vi påpekade att vi tyckte det var varmt fick vi höra: ”Vänta till i jul!” Så då gör vi det, stugan är redan bokad.

den hotade ap-arten
Bussresan var hem var lång och otrygg men bjöd på ett uppiggande matstopp där man kunde se råvarans hela väg från slaktkrok till tallrik!ett baobabträd längs vägen

Impala

heter vår idrottplats. Där finns det möjlighet att springa, gå på gym, spela tennis, simma etc. Varje helg förvandlas delar av Impala till en festarena och nu i helgen som gick anordnades där en stor utekonsert med både kända och okända artister . Eftersom det tar oss fem minuter att gå till Impala traskade vi naturligtvis dit.

 

Kenyanerna  beter sig ungefär som vi när de går på konsert; picknickkorgar, öl och vin i måttlig mängd packas upp och stora sällskap brer ut sig på filtar. Det som är annorlunda  är alla de hundratals paraplyer som fälls upp och används som solskydd. Det hade vi missat, men nu vet vi hur vi ska göra nästa gång.

 

 

Det är en fröjd att bara gå runt och titta på alla vackra och färgstarka människor och när alla sedan börjar  dansa till musiken blir man lycklig. Kvällens höjdpunkt var inget att ta fel på  - Sauti Sol. Då gungade hela Impala och vi med.
Vår nya bil!!!!!!!!

Det blev en Pajero efter 38 olika turer! När vi letade efter en avskild och lugn plats att provköra lite på såg det ut såhär:
lite lugnare.......
Fin va!? Synd bara att den inte startar just nu..................

RSS 2.0