För övrigt

kan vi konstatera att sybehörsaffären på Yaya-Center nästan håller Tomelillaklass, men bara nästan...
 
 
 
 

Fogo Gaucho

är en "brasiliansk" restaurang i Nairobi och knappast något för vegeterianer. Även om det finns ett välfyllt salladsbord är det köttet som regerar. Röd lapp uppåt på bordet betyder stopp men byter du till grönt står kyparna på rad med sina grillspett. Steak, ribs, lamm, korv, kyckling, räkor, krokodil, you name it!

 
 

Valresultat

När de ca tio miljoner rösterna räknats visade det sig att Uhuru Kenyatta passerade 50 % gränsen med ca 4100 röster... Raila Odinga är inte nöjd och kommer att överklaga resultatet. Vi får se vad som händer, så här långt har allting varit väldigt lugnt.


Idag håller vi tummarna för Kenya !!!!!!!

 Och så är då valdagen här!  I tidningarna har förstasidan handlat om presidentkandidaterna de senaste månaderna, ambassaden har bjudit till säkerhetsmöte, skolan har SMS-listor med säkerhetsuppdateringar och vi har försökt köpa på oss lite extra vatten och mat. De som jobbar för Ericsson måste lämna landet och alla skolor i Kenya (utom SSN) har stängt i en vecka. Det är svårt att ta till sig vad som faktiskt kan hända, såhär långt är valdagen präglad av ett stort lugn, åtminstone i våra kvarter. Nu är det meningen att vallokalerna skall ha stängt och resultatet väntas komma redan i kväll eller i morgon förmiddag. Då får vi se vad som händer.....
 
 
 
 
 
 
 
Valdagslugn
 
 
 
 
 
 
 
 

Fältstudievecka i Machuru

Årets fältststudievecka gick till massaibyn Machuru. Här fick eleverna hjälpa till med att göra höbalar, hacka i grönsakslandet, tvätta golv och rensa bönor.Det blev också en tur till den lokala massaimarknaden där det bl a inhandlades en get som skulle avnjutas på kvällens grillfest. Fotbollsmatchen drog storpublik och åskådarna kunde nöjt konstatera att hemmalaget vann överlägset. Vid ett hembesök berättade massaikvinnorna om hur de lever sina liv i manyattan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det blev en kul och lärorik vecka för oss alla!

Cicci o Anders på besök!

Vi hann med att besöka Brew och njuta öl och jazz, campa i Naivasha och få en oväntad inblick i kenyanska campingvanor (levande get i bagaget - inget hästkött här inte!), se Hottentott-änder med blåa näbbar, uppleva 2,5 timmars bogsering efter matatu till Nairobi på grund av motorhaveri, svensk-senegalesisk konsert på märkligt lyxhotell och söndagspromenad i Arboretet. Det är mycket man hinner uppleva på få dagar, och tänk så kul det var att ha er här!!!!! Hodi stryker längs er lavendel och saknar er!.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

RSS 2.0