”Höstlov”

hade vi för två veckor sedan. Hela skolan åkte till Mombasa eftersom den första delen av veckan var en vanlig skolvecka och vi var med som lärare.


Tågresan var underbar, det började med ett ösregn i Nairobi och eftersom alla fönsterna inte gick att stänga flöt snart vattnet i den smala korridoren. Men servicen var utmärkt, man fick sin sovplats bäddad och i restaurangvagnen fick förstaklasspassagerarna sin middag serverad.



 På morgonen serverades vi alla kaffe, te, juice, toast, korv, ägg och baked beans.





Inledningsvis var vi norr om Mombasa, vädret var sådär men man kunde roa sig med att gå en sväng ut till korallrevet (tidvattnet är rejält här!) och slänga käft med ”beachboysen” som erbjöd sig fixa allt från onämnbara tjänster till båtturer.








På onsdagen började lovet för vår del. Vi hade hyrt en stuga vid Diani Beach, på södersidan om staden. Stugan var fantastiskt fin med danskswahilisk design(?). Priset var drygt 400 kr/natt men då ingick kocken! Förutom att Anna åkte på en rejäl feberomgång var dagarna mycket behagliga. När vi påpekade att vi tyckte det var varmt fick vi höra: ”Vänta till i jul!” Så då gör vi det, stugan är redan bokad.





den hotade ap-arten




Bussresan var hem var lång och otrygg men bjöd på ett uppiggande matstopp där man kunde se råvarans hela väg från slaktkrok till tallrik!



ett baobabträd längs vägen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0