Dags för avsked

Den här veckan är avskedens vecka. I torsdags var det studentfirande, men dessutom ”vanlig” skolavslutning för gymnasiet. Nu i helgen åker alla hem till Sverige och på måndag när vi kommer till skolan är det bara småttingarna kvar.

Att ta studenten på Svenska skolan i Nairobi innebär en hel del traditioner. Det börjar med att eleverna äter champagnefrukost i Nairobi National park. Hemfärden därifrån går i en av skolans bussar som tvåorna dekorerat på svenskt vis. Att köra omkring på gatorna här i Nairobi i den här bussen väcker uppseende och många frågande blickar. På skolan firas studenterna på olika vis och när de” springer ut” åker de rutschkana ner från bibliotekets balkong. Ambassadören håller tal, kören sjunger och elever i åk 2 håller i underhållningen vid poolen. Årets elever hade fått fram ett fantastiskt program och lunchen slutade med att vi alla- både svenskar och kenyaner dansade runt poolen till en av årets kenyanska låtar.

Att gå hem på Makindi road med plakat, ballonger och flaggor möter också förvåning och Clara njöt i fulla drag av promenaden. Efter ett par timmar var det dags att åka ut till Karen och Karen Blixen Coffee garden där studentmiddagen skulle hållas- ett riktigt classy place! Kvällens middag kantades av tal, filmer och olika uppträden. Vi som fick vara med på denna tillställning kunde inte annat än njuta av alla upptåg. Kvällen avslutades med ”Kenyan party Swedish flavour event” på Tree house i Westlands. Även vi lärare hängde med och rockade loss i Nairobinatten. Det blev en härlig kväll med många skratt, men också många tårar.  Vi har haft riktigt kul ihop och vi kommer att sakna dem. Clara kunde inte ha fått ett bättre studentfirande. Hon var salig!

Nästa avsked blir i natt när våra flickor åker hem Detta försöker vi förtränga, men det är svårt. Det går inte med ord beskriva hur härligt det har varit att ha alla töserna hos oss här. Att få göra det här året tillsammans med allt vad det har inneburit kommer vi ha med oss för alltid. Det blev helt enkelt så bra. Ibland skulle man vilja stanna tiden, så är det.


Kommentarer
Postat av: Ammi

Välkomna "hem" <3

2012-06-03 @ 10:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0