L'Alliance Francaise

finns också i Nairobi och här var vi och rockade loss i fredags. Varje månad är det konsert med mer eller mindre kända kenyanska grupper. Stämningen var härlig, så detta lär bli ett favoritställe!
Skolstart


Håll ställningarna!!


Flax

kan man väl kalla när det visar sig att det ligger ett mikrobryggeri tre kvarter bort? Men skall man dit eller hem efter mörkrets inbrott är det ändå taxi som gäller.
Detta är vad man får när man beställer en "half-meter", det finns längre.......

Vårt nya

GI-liv kunde inte fått en bättre start. Det finns inget socker i affärerna!!Märklig

känsla att få komma till en plats man sett på bild så många gånger och tänkt så mycket på.Räddaren i nöden 2

En liten sunbird fick sin räddning.
Räddaren i nöden 1

Även här i Nairobi händer det att bilen lägger av mitt i rusning. Att kunna hjälpa till och fixa problemet ger en bra känsla. Bilägaren blev minst sagt glad när hon kunde rulla iväg hem till sitt igen.
Showground

..kallas stället dit folk tar sina bilar på söndagarna för att försöka sälja dem. Vi var där men hittade inget i vår prisklass. Men, det blev en trevlig utflykt(?) och en te på serveringen.
Lycka.....

Om vi någon gång funderar på hur allt skall lösa sig för oss känns det skönt att veta att hjälpen bara är ett telefonsamtal bort!

Resdag

upp tidigt och iväg. Vi åkte med mormor till Hyllie och det är aldrig kul att ta farväl...... Väntan på Kastrup var inte uppiggande.Passkaos

utbröt idag när det visade sig att ett pass var försvunnet!!! Efter ett febrilt rotande i skrivbordslådorna och ett förvirrat samtal till ett hotell i Utrecht hittade vi passet i scannern där vi hade lagt det ungefär en kvart tidigare. Så illa är det alltså........ /L

Snart dags.....

att ta fram resväskorna! Här skall vi försöka skriva lite om vår flytt och vårt nya liv i Nairobi.  /L

RSS 2.0