Vardag

Det är ju inte bara stora spektakulära saker som händer här, utan det finns ju en vardag också. Igår t. ex. var det torsdag- en lång dag med många lektioner och konferens.Vi kom hem trötta , men inte helt utslagna och bestämde oss för att ta en tur ner på stan till ett ställe där en kenyansk artist skulle spela.Vi hamnade i ett rätt ruffigt industriområde och hade kommit rätt. Baren var packad med folk och så steg Makadem ut på den lilla scenen och tog oss med storm. Vilken artist och vilka musiker! Vi var saliga på vägen hem. Just då kändes det som att det är här allt kan hända.
Så idag fredag. Dags för klippning. Att gå till frisören här är inte som hemma. Först blir man erbjuden något att dricka. Sedan blir det hårmassage och hårtvätt.Därefter rygg-och nackmassage.Slutligen blir man eskorterad till frisören som tar hand om klippning och föning. Allt detta får man för sådär en 150 kronor. Resultatet? Ja, det blev riktigt bra och jag längtar redan till nästa gång!
Fredag eftermiddag. Efter ett dopp i poolen tog en av småkillarna på gården tag i oss för att visa oss något i soprummet. OK. Calvin, vår vakt sjasade iväg killen och mumlade något om att soprummet förvandlats till ett fängelse... När vi tittade närmade såg vi mycket riktigt att en pappskiva hade placerats bakom gallret och att det i dörren hängde ett stort hänglås. Innanför kunde vi skymta ett par ben. Ja, Calvin hade fått tag i en tjuv och låst in honom i soprummet. Vi undrade hur länge han skulle stå där och svaret blev - tills han lämnar tillbaka det han tagit. Vad vi vet så är han fortfarande inom lås och bom.
I morgon lördag ska vi till Kibera (det stora slumområdet) och besöka en skola där det går föräldralösa barn. Kanske kan vi hjälpa till med något.Tydligen behövs det en hylla för som det är nu finns det ingenstans att ställa böcker.

Kommentarer
Postat av: cicci

Vilken variation av vardagshändelser och upplevelser.Hur det gick för tjuven får vi kanske veta sen.

Kram Cicci

2012-02-17 @ 19:32:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0